Skärande bearbetning

Vi har en mycket modern tillverkningsprocess vad avser skärande bearbetning.
Vi delat upp vår produktion i tre olika avdelningar.

Automatsvarvavdelning.

Här svarvar vi produkter från stång som är 10 mm upp till 65 mm i diameter i en rad olika stålkvaliteter, även rostfritt, och i mässingsmaterial.
Vi har maskiner som har två spindlar och upp till tre olika revolvrar med drivna verktyg som kan bearbeta produkterna samtidigt.
I vår längdsvarv produceras ”långsmala” produkter med max 32 mm i diameter. Även denna maskin har drivna verktyg som möjliggör fräsning.

Svarvavdelningen

Här producerar vi produkter från kapad stång, rör, smide eller valsade ringar.
Vi har ett mycket bred kapacitet när det gäller både volymer som dimensioner. Vi kan svarva produkter med en diametrar upp till cirka 550 mm.
En specialkompetens är att vi har en så kallad kamsvarv och kan erbjuda produkter som inte är cirkulära ex polygonform.
Inom avdelningen finns mycket automatiserade robotceller men vid mindre serier eller när produkterna inte är lämpade för robotbetjäning har vi även maskiner där detaljerna plockas manuellt.
Vi vill även framhålla att vi kan erbjuda produkter med ”splines” och induktionshärdning

Fleroperationsavdelning

Vi har en mycket modern FMS anläggning med fyra maskiner varav en 5-axlig maskin.
Här kan vi producera detaljer upp till cirka 900 mm. Vi har även möjlighet att producera detaljer både i 5 axlig maskin och horisontella maskiner som inte är kopplade till FMS linan.
Vi har även investerat i en mycket modern fleroperationssvarv av märket DMG Gamma 2000 inklusive ABB robot. Den är lämpad för produkter med både svarvning och fräsning. Vi har möjlighet till 5-axlig bearbetning i maskinen och kan tillverka detaljer upp till cirka 1000 mm i längd.
Material som bearbetas är aluminium, gjutgods. stål. smide men även lagerbrons.

Comments are closed.